Öppettider 2017

Öppettider 2017

ÖPPETTTIDER: Fredag 9 Juni ÖPPET mellan 12:00 och 14:00 Lördag 10 Juni STÄNGD Veckan 24 och 25 STÄNGD Om butiks öppettider inte passar dig får du gärna ringa mig ( tel.0768 777 160) och vi hittar en annan tid och dag. Benvenuti! Francesca/BBItalia...
GUL LÖK PAJ – Spring onion pie

GUL LÖK PAJ – Spring onion pie

TORTINO DI CIPOLLOTTI – paj av gul eller röd lök i knippe/spring onion pie Äntligen våren! Och med våren kommer nya grönsaker till affären i Sverige. Jag har hittar gul lök i knippe (större än salladslök) och har provat en paj med dem. Eftersom löken ska laga cirka en timma blir de söta.  Jätte god som förrätt eller buffémat. Buon Appetito! Francesca/BBitalia Till 6 portioner (en pajform ca 20 cm i diameter) Ingredienser: 150 g vetemjöl special (eller 100 g vetemjöl special och 50 g grahamsmjöl) 15 g smör (eller 2 msk olivolja) 4 g salt 80 ml vatten Fyllning: 5 gul eller röd lök i knippe  olivolja 1/3 tsk salt Gör så här: Nyp ihop smör (eller olja) mjöl och salt till en smuldeg eller gör degen i matberedaren. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Slå in degen i plastfilm och lägg den i kylen 30 minuter. Fyllning: Skölj gul lök och skär i 4 bitar. Steka dem   i en stekpanna med olivolja på låg temperatur cirka 1 timma. Tillsätta vatten då och då om löken torkas. Laga dem med locket. Efter ungefär en timma, ta bort från spisen och låt dem svalna. Sätt ungen 200°C. Dela degen i 2 delar. Kavla ut båda två delar av degen. Lägg en del degen i en smörat  pajform. Häll fyllning och täcka över med andra del av degen. Stick hål med en gaffel och pensla med olja. Grädda pajen mitt i ugnen 35-40 minuter. Serverar rumstemperatur eller...
PIZZA

PIZZA

Ciao! Receptet som följer är en blandning av italiensk och svensk ingredienser och teknik. Enjoy! För cirka 4 pizzor ( runda bakform Ø 22-24 cm) Ingredienser: 5 g jäst (färsk) 400 g (4 dl) kallt vatten 1 msk EVO (extra virgin olivolja) 250 g fullkorn dinkelmjöl 150 g fullkorn lantvetemjöl 130 g vetemjöl special 9-12 g salt   Gör så här: Kväll – DAG 1  Blanda ut jästen i vatten och olja. Tillsätt hälften av mjölet och rör. Tillsätt resten av mjölet och salt. Rör tills allt blandats. Täck sedan över skålen med plastfölje och sätta degen i kylskåpet. Runt kl.12 – DAG 2 Ta ut degen från kylskåpet. Efter en timma ta degens kant med ena handen och vik den in mot mitten. Försätt till du kommit varvet runt. ( jag gör det 3 gånger med 30 minuter mellanrum men du kan också göra bara en gång). Cirka en timma innan du ska grädda pizzorna i ugnen dela degen i 4 små bollar och lägg dem i bakformarna som du har oljat innan. Med blötta händerna (vatten) pressa en av dem fyra bitarna av degen,  börja från mitten. Degen ska täcka hela bakformen och går även lite upp på kanterna. Repetera samma sak med alla 4 degens bitarna. På Pizza: Margherita: Tomatsås, mozzarella i bitarna och oregano. Variant 1: margherita + svamp + rödlök. Variant 2: margherita + pesto +  svamp +  rödlök. Variant 3: margherita +  pecorino +  persilja. Variant 4: margherita + gorgonzola. Variant 5: margherita + speck (rökt luft torkad skinka som man tar på pizza när den ska serveras, inte i ungen!!!) +  mascarpone. OBS: Rucola kan man hålla påa pizzorna innan...