Buona e Bella Blog

Blog om mat

Öppettider Augusti 2017

ÖPPETTIDER   Veckan 30 och 31 STÄNGD Öppet igen den 11/8 (OBS: Fredag) , 19/8 och 26/8  mellan kl. 11-14. Om butiks öppettider inte passar dig får du gärna ringa mig ( tel.0768 777 160) och vi hittar en annan tid och dag. Benvenuti! Francesca/BBItalia...

SOMMARKVÄLL på BLEKINGE KAFFEROSTERI

Ciao! Den 8:e Augusti kommer vi att vara hos Blekinge kafferosteri med våra delikatesser och Francesca kommer att visa hur man gör färsk pasta: tagliatelle, lasagne plattorna, troffie, osv. Det kommer att bli live musik och möjlighet att fika med kaffe från Blekinge kafferosteri och kakor från BBItalia (även mjölk och gluten fritt!).   Benvenuti! Francesca/BBItalia...

Italiensk afton hos Francesca

Ciao! Den 26/8 kl. 18 i Mörrum håller Francesca en smakprovning av italienska delikatesser och en föreläsning om italiensk matkultur. Kontakta oss via mail:info@bbitalia.se eller telefon 0768777160 om du vill veta mer om kvällen eller/och boka plats.   Benvenuti! Francesca/BBItalia...

SMAKFESTEN

Ciao! Fredag den 21 juli och lördag den 22 juli kommer BBItalia med sina italienska delikatesser att vara på Smakfesten I Karlshamn. Vi kommer att bjuda på smakprovning av PARMESAN, BALSAMVINEGÄR, Grissini och Mandelkakor, osv. Benvenuti mellan kl. 10 och 18.   Francesca/BBItalia   http://www.karlshamn.se/Ostersjofestivalen/Besokare/smakfesten/ SMAKFESTEN Smakfesten kommer att ligga precis nere vid havet och ska vara en mötesplats för matälskare fylld av smakupplevelser, matinspiration och underhållning till den goda maten. En matfestival för både producent & konsument som genomsyras av kvalitét, genuinitet och kärlek till maten och...

GUL LÖK PAJ – Spring onion pie

TORTINO DI CIPOLLOTTI – paj av gul eller röd lök i knippe/spring onion pie Äntligen våren! Och med våren kommer nya grönsaker till affären i Sverige. Jag har hittar gul lök i knippe (större än salladslök) och har provat en paj med dem. Eftersom löken ska laga cirka en timma blir de söta.  Jätte god som förrätt eller buffémat. Buon Appetito! Francesca/BBitalia Till 6 portioner (en pajform ca 20 cm i diameter) Ingredienser: 150 g vetemjöl special (eller 100 g vetemjöl special och 50 g grahamsmjöl) 15 g smör (eller 2 msk olivolja) 4 g salt 80 ml vatten Fyllning: 5 gul eller röd lök i knippe  olivolja 1/3 tsk salt Gör så här: Nyp ihop smör (eller olja) mjöl och salt till en smuldeg eller gör degen i matberedaren. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Slå in degen i plastfilm och lägg den i kylen 30 minuter. Fyllning: Skölj gul lök och skär i 4 bitar. Steka dem   i en stekpanna med olivolja på låg temperatur cirka 1 timma. Tillsätta vatten då och då om löken torkas. Laga dem med locket. Efter ungefär en timma, ta bort från spisen och låt dem svalna. Sätt ungen 200°C. Dela degen i 2 delar. Kavla ut båda två delar av degen. Lägg en del degen i en smörat  pajform. Häll fyllning och täcka över med andra del av degen. Stick hål med en gaffel och pensla med olja. Grädda pajen mitt i ugnen 35-40 minuter. Serverar rumstemperatur eller...